MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Vandring i Kierkegaards fodspor

5. september 2019

27 sep kl 9 - 15.30

9. okt kl 9 - 15.30

Pris 695 incl Kaffe, croissant og frokost.

 

Kulturhavnen lancerer nu Kierkegaard vandringer langs nordkysten med Jakob Aagaard, stifter af Kierkegaard by Nature.

Lær Kierkegaard at kende – og dig selv!
Tag med på en gåtur i fodsporene på Søren Kierkegaard ad den sti, som den store filosof selv elskede at gå ad. Kierkegaard tilbragte nemlig 8 uger i Gilleleje, en tid, hvor flere af hans dybe indsigter og tanker blev formulerede.
Som udstyr har du en app på din smartphone, der introducerer vigtige eksistentielle spørgsmål, som vi på turen forholder os til.
Vi går parvis på turen. Oplægget til at dykke ned i eksistensen er nemlig en kombination af personlig fordybelse og samtale. Undervejs har du mulighed for at føre samtaler med flere forskellige.
Efter de første 6 km er der frokost og opsamling i rest. Bolværket, Kulturhavn Gilleleje, og dem der har gode ben kan fortsætte på de sidste 6 km.

Datoer i efteråret: 27. sep. og 9. okt

Hvem kan deltage?
Alle der har en nysgerrighed for Søren Kierkegaards imponerende liv og forfatterskab, og som samtidig er nysgerrig efter at samtale om eksistentielle spørgsmål med andre mennesker.


Program for dagen: 9.00 – 15.30
9.00 Møde Bolværket, kaffe og croissant, introduktion til dagens tema.
10.30 Vandring
12.30 / 13 Frokost i Bolværket
13.30 Samtale og opsamling i Bio 2/Kulturhavn Gilleleje
Visning af filmen ”The Way”
Sidste 6 km for dem der har mod på det.


Pris: kr. 695 inkl frokost + en øl/vand samt facilitering
Køb billet:
https://www.gillelejebio.dk/MovieDetails.aspx?movieId=6235

Turen går ad Gilbjergstien fra Bolværket ud til Kierkegaardstenen ved Gilbjerg Hoved.

Ca. 1000 brugere har allerede downloadet Kierkegaard by Nature app´en, og benyttet sig af muligheden for at gå den 12 km lange rute, der bl.a. guider dig gennem Gilleleje, til Nakkehoved fyr, og forbi Gilbjerget, ét af Kierkegaard´s absolutte yndlingssteder.


”At holde os fysisk, mentalt, spirituelt, kulturelt og socialt aktive har afgørende betydning for vores mentale sundhed og trivsel. Det samme har at tilbringe tid i naturen. Denne nye interaktive Søren Kierkegaard vandrerute i Gilleleje giver mulighed for at gøre det hele på en gang. Jeg har netop gået turen på ca 12 km med min mand og kan på det varmeste anbefale den. Ruten ligger i smukke omgivelser med mulighed for at strække øjnene og få ro på ørerne og eventuelt tankemylder. Undervejs er der poster med citater fra Kierkegaard og gode spørgsmål til refleksion og samtale. Så snør skoene og gør noget aktivt, gør noget sammen og gør noget meningsfuldt” Vibeke Koushede, professor i generel folkesundhed fra Syddansk universitet

 

Se dejlig film om ruten:

vimeo.com/nikidanvad/download/350988665/23832278d8

 

Og indslag fra TV2 Lorry om vandringen med Kierkegaard:

https://www.tv2lorry.dk/eventyr-i-vandresko/gilleleje-og-kierkegaard-55?autoplay=1#player