MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

The Man in Black – historien om Johnny Cash i Kulturhavnen

18. april 2017

Tirsdag aften den 11. april fik publikum på mezzaninen i Kulturhavn Gilleleje en herlig oplevelse, da Dennis Lydom i næsten to timer underholdt med musik og fortællinger fra Johnny Cashs noget tumultariske liv. 

Den kronologiske fortælling startede, da J. R. Cash voksede op i Kingsland, Arkansas under 30’ernes depression og fortsatte igennem hans militærtjeneste, hans ægteskaber, hans pladekontrakter og hans kontakt med og påvirkning af andre, kendte amerikanske musikere som f.eks. Bob Dylan. Men der var også andre interessante baggrundshistorier om Johnnys misbrug af receptpligtige "Rejsetabeletter" (amfetamin), samt hvordan og hvorfor han kom på kant med loven. Men publikum fik også et indblik i den anden side af ”The Man in Black”, hvor det sorte tøj kom til at repræsentere Johnny som den, der talte de svages sag og kæmpede for minoriteter som de sorte, indianerne, de fattige og de indsatte i fængslerne.

De fleste kender til Johnny Cashs legendariske koncerter i både Folsom og San Quentin fængslerne. Og i den forbindelse fremførte Dennis Lydom naturligvis den meget berømte ”San Quentin” (Live from Prison). Imponerende nok fik Dennis publikum så meget ”op af stolene”, at de og kom med tilråb og hujede og på den måde bidrog til illusionen om en fængselskoncert.

Gennem de mange historier gav Dennis således en ekstra dimension til den musik, som mange af publikum allerede kendte og holdt af, når han fremførte Johnny Cashs musik og med sin dybe stemme sang akkompagneret med eget guitarspil.