MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Sjølund Kammerkor på både stram og slap line

8. marts 2017

«Korsang handler om at man yder noget individuelt - men man stiller sig til rådighed for det fælles projekt og det samlede resultat” 

Dette er korets motto – og det beviste de til fulde, da de optrådte i Kulturhavn Gilleleje med et fejende flot resultat. Publikum fik en både sjov, underholdende og musikalsk rørende oplevelse, da koret underholdt for fulde lunger en grå og våd lørdag eftermiddag den 4. marts.  

Koret havde sammensat et meget varieret program med sangskatte fra flere århundreder i Danmark, Norge og Sverige samt i England, og sangene frembragte alt fra latter til tæt på tårer.

Mange af teksterne var friske og festlige som f.eks.

”Da foråret kom første maj klokken fire
begyndte en sørøvers træben at spire”

”Jeg tænkte på at gifte mig
for pengene at vinde,
og så fik jeg fat i´n gammel kælling,
der næppe kunne spinde” 

Og i det lidt mere spirituelle hjørne sluttede koret det officielle program med et par kendte spirituals: Swing low samt Go Down Moses.

Korets helt nye dirigent, Martin Legéne, gjorde ligeledes sit til at underholde publikum med små anekdoter om alt fra komponister til kællinger – og sin mor (som dog ikke tilhørte sidstnævnte kategori!).

Faktisk var dette Martins første optræden med koret. Så hvis eftermiddagens koncert er bare en smagsprøve på, hvad der er i vente, kan man glæde sig til at høre Sjølund Kammerkor fremover.