MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Sådan gik ”Sommersang på Kulturbroen” søndag den 14. juli 2019

18. juli 2019

”Nu er dagen fuld af sang” lyder det i sangen af Jeppe Aakjær med melodi af Carl Nielsen fra begyndelsen af det 20. århundrede. Og det var den i hvert fald fra kl. 14:30 – 17:00 på Kulturbroen i søndags, da arrangørerne Erling Bevensee og Erik B. Jensen fyrede den af til fællessang arrangementet ”Sommersang på Broen”.

I dagens anledning var musikledsagelsen udvidet til en kvartet med Luffe Lindharden på bas og Niels Harrit på saxofon og tværfløjte, hvilket gav en god fylde i det frie rum.

 

Omkring et par hundrede sangglade mennesker var mødt op for at få rørt sangermusklerne og opleve den særlige stemning, der opstår, når så mange stemmer slippes løs. Som Erik B. sagde ”Det er umuligt både at være gal i hovedet og synge samtidig, den glade følelse vil altid sejre”, ”og det var en stor fornøjelse at opleve den gode stemning og fornemme sangglæden”, supplerer Erling Bevensee.

 

Det var sange fra Højskolesangbogen, der var programsat og i anledning af sommeren var vægten lagt på sommersange. Imellem sangene var der indslag om komponister og forfattere. I den sidste del af programmet fik publikum også lejlighed til at ønske sangnumre.

 

Arrangementet var en slags fortsættelse af ½ maraton sangen i december, hvor man i anledning af årets korteste dag sang nonstop fra tidlig formiddag til hen under aften.

 

Erik B. inviterede til endnu en ½ maraton sangdag til den 19. december i år, og håbede, at sommersangen ville gå hen og blive en tradition.

 

En dejlig sommersøndag blev tilbragt i Kulturhavnens rammer. Der er altid en risiko ved at afholde et udendørs arrangement, men vejrguderne var venligt stemte, det holdt tørt og det var hverken for varmt eller koldt og endnu engang viste Kulturbroen sig igen at være et fantastisk sted at afholde sådan et arrangement.

 

Allan Galsgaard-Olsen

 

Fotos: Allan Galsgaard-Olsen

 PICT0238