MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Kulturhavnen 3 ÅR

3. december 2019

3 års fødselsdag for Kulturhavn Gilleleje

Den 3. december er det tre år siden Kulturhavnen åbnede med en reception. Det skal fejres med cava, quiz, film, foredrag og swingende jazz.

Dagens program

15.30     Film i Bio 1: Le Mans '66

16.30     Film i Bio 2: Fårmageddon

17.00     Velkomsttale v/Erich Thürmer (Thürmer Tools Gilleleje)

               Et glas bobler og snacks på Mezzaninen

               Swingende guldalderjazz af Erik B. og co. 

https://gribskovfu.nemtilmeld.dk/61/

17.45      Pause med quiz om Kulturhavnen – Vind præmier, der uddeles med det samme.

18.15      Mere guldalderjazz af Erik B og co.

19.30       Film i Bio  2: Apocalypse now

19.30      Foredrag i Bio 1 om Guldalderjazz – Arrangør er Folkeuniversitetet. Entre 80 kr 

Velkomsttale

Erich Thürmer, administrerende direktør for familievirksomheden Thürmer Tools, holder velkomsttale kl. 17. Thürmer Tools er en multinational værkstøjs- og techvirksonhed, der flyttede til Gilleleje i 2017. Firmaet er for nylig blevet sponsor for Kulturhavn Gilleleje.

Erich Thürmer er direktør i Thürmer Tools og 4. generation i familievirksomheden og hans CV indeholder, Herlufsholm-, CBS- og Singularity alumni, Gardehusar, landmand, medlem af Børsens Disruptionråd blandt meget andet. Læser man på virksomhedens hjemmeside, står der om virksomheden: Vores formål er at gøre dansk industri større, bedre og grønnere. At Danmark bliver et industriland, hvor vi producerer præcist det, som vi skal bruge, når vi skal bruge det og hvor vi skal bruge det”, siger Erick Thürmer, CEO Thürmer Tools.

Erich Thürmer er begejstret for Gilleleje og for den udvikling som bl.a. Kulturhavnen har igangsat i byen, og det bliver spændende at høre ham byde velkommen til 3 års fødselsdagsfest.   

 

Kulturelt kraftcenter

Kulturhavn Gilleleje er godt på vej til at blive det omdrejningspunkt, som var tanken bag projektet. Egnens kulturelle kraftcenter.  Huset summer af liv fra morgen til aften, alle ugens 7 dage. Besøgstallet på de tre år har rundet 1.700.000 og indtil nu har der været 565.000 besøgende.

 

Kulturhavnens daglige leder, Jens Møller Andersen, fortæller, at inden 2019 er omme, vil Kulturhavnen have lagt hus til mere end 200 arrangementer - bare i år, alt sammen drevet frem af mere end 170 frivillige.

Der er aktiviteter for alle aldre og for stort set enhver smag: Maling på sten, gadeteater, fællessang fra højskolesangbogen, udstilling af kunst, klovnerier og cirkus og koncerter med musik i alle genrer.

Biblioteket er med til at skabe et godt udbud af foredrag med højt fagligt niveau.

 

Nye traditioner

Jens Møller Andersen er den daglige indpisker, igangsætter og kreative hoved. Ambitiøse events med store musiknavne har præget sommeren. Mange events skal danne grundlag for nye traditioner i huset: Fastelavn, Valentins dag, påske,  Midsommer maratonsang, halloween, vintersolhverv m.m. Også begivenheden Skt Før Hans vil blive en tilbagevendende tradition. I år var det Anders Blichfeldt, Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen der sørgede for højt humør hos de mange koncertgæster.

Biograferne

I de to biografsale vises de nyeste premierefilm for børn og voksne og der er operakino med optagelser fra Europas store operascener.  Der bliver også gjort plads til film der appellerer til et smallere publikum, og der vises live-stream foredrag fra Århus Universitet.

 

Kulturhavn Gilleleje er også Restaurant Bolværket, der er åbent alle ugens dage kl. 11.00-22.00. I sommermånederne fungerer Kulturhavnen tillige som turistbureau