MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Kom til Niels W. Gade-aften

30. november 2017

30. november kl. 17:00-19:00
Arrangementet er gratis

Mogens Wenzel Andreasen er uddannet i musikvidenskab, og er velbevandret i komponisten Niels W. Gade. Nu kommer han til Kulturhavnen og fortæller om Gade, der blev født i 1817 – for nøjagtigt 200 år siden.

Mogens Wenzel Andreasen er ven velkendt foredragsholder og og har skrevet en lang række bøger om musik, både fagbøger og romaner.

Niels W. Gade, for 200 år siden. Han blev tidligt et stort navn i det europæiske musikliv, beundret som en af tidens største komponister og dirigenter. Han var det københavnske musiklivs ukronede konge, men efter sin død i 1890 gik han hurtigt i glemmebogen. Hvorfor? Et godt spørgsmål. Nu arbejder man både her og i Tyskland på at få ham på banen igen.

Hans historie er spændende og overraskende - fra en barndom i et håndværkerhjem, uden ordentlig skolegang, nåede han de største højder. Han var en på mange måde kontroversiel person, både venlig og imødekommende og stejl og stædig - ligefrem uforskammet. Der er mange gode historier at fortælle om ham. der bliver også lejlighed til at høre musik af Gade.

Foredraget foregår på Mezzaninen.