MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

FOREDRAG MED JYTTE HILDEN DA KVINDERNE TOG MAGTEN I DANSK POLITIK

28. februar 2019

Kvindernes kampdag d. 8 marts bliver i år præsenteret af Jytte Hilden på Kulturhavnen ved et foredrag om de erfaringer, hun har gjort sig i politik som kvindelig politiker under udviklingen fra 70'erne, hvor politisk magt var knyttet til mændene, til 00'erne, hvor kvindelige partiledere og ministre mere var reglen end undtagelsen. Jytte Hilden er en af de stærke danske kvinder, der blandet andet som Kulturminister har siddet på en af samfundets tunge poster. I den nyligt udkomne bog af Søs Marie Serup: ”Da kvinder tog magten”, drøfter Jytte Hilden og andre markante kvindelige politikere, hvad de som kvinder oplevede i magten. Jytte Hilden er derfor en interessant kvinde, at få foredrag fra på kvindernes kampdag.

 

I forbindelse med kampdagen, vil der i ugen op til foredraget fra Jytte blive vist filmen ”RBG - Ruth Bader Ginsburg”  i biografen, som er en dokumentar, der omhandler den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg, der har oparbejdet en imponerende juridisk arv, samtidig med at blive et uventet popkulturelt ikon i alderen af 84 år. Ruth er kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination og har i flere år gjort sig bemærket som humanismens vagthund, når menneskerettighedssager har skulle afgøres i højesteretten. ”RBG” er en øjenåbnende og rørende dokumentar, som har stor betydning for kvinders ligestilling i dag.

På fineste maner slutter vi derfor ugen af med et foredrag fra den danske Jytte Hilden, som kommer og fortæller om hendes kamp for kvinderne.