MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Indvielse af det nye koncertflygel i Kulturhavn Gilleleje

4. juli 2018

Næstformanden i Kulturhavn Gillelejes Venner, Susanne Christophersen, bød velkommen og startede med at takke Skovhus Arkitekter, Søren Kirk ApS, Dansk Tennis Fond, Jens Bo Larsens Mindelegat og Kulturrådet i Gribskov Kommune, som alle har givet et vigtigt bidrag til anskaffelsen.

Den tidligere ejer gennem 20 år af flygelet, en 84-årig dame, Hanne Guldberg Kristensen, som af pladsmæssige årsager har måttet skille sig af med det, havde indvilliget i at give en lille koncert for at følge sit kæreste eje på vej til et nyt liv i Kulturhavn Gilleleje, og havde til anledningen sat et program sammen med lidt lettere klassisk musik og sange med udgangspunkt i Højskolesangbogen – og der blev nynnet flittigt med rundt blandt publikum. Indimellem melodierne fortalte hun om sit musikalske virke og sit bidrag til at højne interessen for den danske musikskat.

Herefter blev nøglerne til flygelet officielt overdraget til Susanne Christophersen på vegne af Fonden for Kulturhavn Gilleleje og som en ekstra sidegevinst skænkede Hanne Guldberg Kristensen et dækken til beskyttelse af det kostbare instrument.

Bjarne Broen fra musikgruppen takkede Vennerne for det store arbejde, som var lagt i at fremskaffe midlerne på så kort tid, hvilket er imponerende, når man ved, hvor svært det kan være ifølge hans egne erfaringer.

Huspianisten Erik B. Jensen akkompagnerede til fællessang af sange fra Højskolesangbogen og varslede et større arrangement for de sangglade i december måned, hvor der vil være rig mulighed for at røre stemmerne – og høre flygelet.

PR-Gruppen Kulturhavn Gilleleje

Allan Galsgaard-Olsen

Tlf. 24 43 70 85