MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

FOREDRAG MED JAN GRARUP

7. maj 2019

Mød den prisbelønnede krigsfotograf, Jan Grarup, når han viser billeder fra sin fotobog ”And Then There Was Silence”, som er baseret på mange års arbejde i verdens brændpunkter. 

Grarups kamera viser os krig, fattigdom, sult og en konfliktfyldt verden, men også en verden, hvor håbet blomstrer på selv de mørkeste steder. Han tager os med til frontlinjen i de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer og viser os desperationen, lidelsen og værdigheden, og gør det umuligt at lukke øjnene for tragedierne. 

Jan Grarup illustrerer på forskellig vis krigens og katastrofens traumer – noget som han også selv har haft meget tæt inde på livet. Hvad er det, der driver ham til at udsætte sig selv for fare gang på gang? Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt. Som tilhørere får vi et sjældent indblik i, hvordan Jan Grarup har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af menneskets natur, og som samtidig indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed. 

 

I foredraget vil Jan Grarup fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Foredraget bærer præg af hans hudløse ærlighed om den høje pris han har betalt for at dokumentere fra verdens skyggesider: han har en fortid med misbrug, og han har fået konstateret posttraumatisk stress.  

Jan Grarup beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se. Efter foredraget er der mulighed for at møde Jan Grarup, samt at købe hans værker og få dem signeret. Han stiller også op til "Selfies".


TID

D. 14 maj 2019 kl. 20:00 - 22:00

STED

Gilleleje Bio - Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje

PRIS

Kr 150,-