MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Det glæder vi os til i april

31. marts 2017

Lørdag den 1. april kl. 13:00 inviterer Gilleleje Bibliotek til Café-Messe eller ’Borger Café’ på Mezzaninen. Har du lyst til at være med i Caféen og fortælle om, hvad du er optaget af – eller høre andre fortælle om det, de har gang i, så velkommen til Caféen. Den er åben for alle, adgangen er gratis, og du kan bare dukke op. Der serveres kaffe og kage.  

Den gode stemning fortsætter om søndagen, hvor musik og brunch i Kulturhavnen fra kl. 11:00 til 13:00. De tre dygtige musikere i Erik B’s Band bl.a. spiller blød bossa i Bolværket, Kulturhavnens hyggelige spisested, mens du nyder din søndagsbrunch. Er du forhindret i at komme den 2. april, har du chancen igen den 7. maj og den 4. juni, hvor Erik B’s Band også spiller. Musikken er gratis, men brunchen skal du betale for.

Tirsdag den 4. april kl. 18:45 er der en anderledes film på programmet. Gilleleje Bio viser nemlig ”Moussa Diallo – manden og musikken”. Det er en fin fortælling af den danske instruktør Helle Toft Jensen, der også er til stede i Kulturhavnen. Historien tager sit udgangspunkt i Mali – et Vestafrikansk land præget af uro og konflikt, men også et land med smukke kulturtraditioner. Her vokser Moussa Diallo op med en drøm om at blive musiker i stedet for at følge i sin fars fodspor som velrenommeret advokat. Moussa stikker af til Danmark og opnår en imponerende karrierer som bassist. Kom og hør instruktøren fortælle og se filmen om drømme og søgen – og modsætninger i familien. 

Efter sådan en omgang kan det være godt at sætte tempoet lidt ned. Og hvad er mere oplagt end at gå en tur i Kultursalonen den 5. april kl. 19:00-21.00, hvor forskeren og cand. theol. Jørn Henrik Olsen lægger op til en eftertænksom samtale om langsomhed. Det koster 50 kr. at deltage. Tilmelding er nødvendig. 

”The man in black” – alias Johnny Cash – manden og musikken er i centrum for en berigende tirsdag den 11. april kl. 20:00-21:20. Dennis Lydom spiller og synger essentielle Johnny Cash sange, akkompagneret af eget guitarspil, mellem de spændende fortællinger og anekdoter fra mandens liv – fra 1955 til efter hans død i 2003. Billetter koster 50 kr. og kan købes på Gilleleje Bio. 

Røde Kors kommer overalt i verden og gør en værdig indsats for nødstedte. Men hvordan er det i virkeligheden at være ’derude’, hvor hjælpen kommer frem? Tirsdag den 18. april kl. 14:00-15:00 kan du opleve Røde Kors lokalformand Vivi Kjær fortælle om sin rejse til tegneserieøen Madagaskar, hvor Røde Kors arbejder for et værdigt børneliv for ungerne i ”Krokodillehullet” og kæmper mod det stigende antal pestudbrud i landet. Arrangementet foregår i Biblioteket, og det koster 25 kr. at deltage. 

Folkeuniversitetet er også at finde i Kulturhavnens lille sal torsdag den 27. april kl. 19:30-21:30, hvor Gribskov kommune står på programmet. Kommunen er udnævnt til ”udkantskommune”, men er det nu også rigtigt? Bag begrebet ’udkantskommune’ gemmer sig stærke lokalsamfund, fortæller Kaare Dybvad, der er geograf og medlem af Folketinget (S). Det koster 80 kr. at deltage.

Og husk endelig, at den smukke fotoudstilling Fang øjeblikket” med fotograferne Claus Andreasen, Inger Modeweg-Hansen og Flemming Kirstein kan ses i Kulturhavnen helt frem til den 7. maj. Udstillingen er et besøg værd – og måske også et genbesøg, hvis du allerede har set den.