MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Det glæder vi os over i marts

6. marts 2017

”Korsang handler om, at man yder noget individuelt, men man stiller sig til rådighed for det fælles projekt og det samlede resultat”, sådan lyder Sjølund Kammerkors inspirerende motto. At de lykkes med denne ambition, beviste koret til fulde, da de optrådte i Kulturhavnen lørdag den 4. marts. På repertoiret havde koret sat en buket af den danske, nordiske og engelske sangskat. Sjølund Kammerkor har eksisteret i mere end 50 år og har bl.a. markeret sig med fine placeringer ved internationaler korkonkurrencer.

 

Og der er mere at glæde sig til i månedens løb:

”Du har det, som du trækker vejret”, siger kropsterapeuten Heidi Jørgensen, der tirsdag den 7. marts kl. 16-18 kommer til Gilleleje Bibliotek. Her vil Heidi fortælle og i praksis vise, hvordan et bedre åndedræt kan afhjælpe stress og andre spændinger i krop og tanke. Kom og hør mere om de simple øvelser. Det koster 30 kr. at deltage og billetter kan købes her på gribskovbib.dk.

Udstillingen ”Øjeblikket” samler tre lokale fotokunstnere Claus Andreasen, Inger Modeweg-Hansen og Flemming Kirstein. I Gallerigangen er de repræsenteret ved en række personlige værker i tre separate rum. Udstillingen viser fotografernes spændvidde og mangfoldighed. Finder du et favoritværk og vil vide mere og/eller købe værket, kan du kontakte kunstneren bag. Fotoudstillingen ”Øjeblikket” har fernisering på den 8. marts kl. 19-20. Læs mere her på Kulturhavnens hjemmeside

For de yngste er der populær søndagsunderholdning den 12. marts kl. 11, hvor skuespilleren Sebastian Klein kommer forbi med sit show ”Styr på dyr”. Et show, der indeholder alt det, Sebastian er kendt og elsket for: humor, viden, gøgl, trylleri, musik, sang og dans - og nu som altid i perfekt øjenhøjde med børn i alle aldre. Som sædvanligt sindssygt sjovt for børn - og pudsigt nok også sjovt for de voksne! Som ofte før har Sebastian Klein allieret sig med musikeren Niklas Schneidermann, der bl.a. er kendt fra Magtens Korridorer. Sammen vil de få showet helt ud over scenekanten. Så I kan roligt glæde jer! Billetter (begrænset antal) kan købes på Gilleleje Bios hjemmeside, som der er et link til her: gillelejebio.dk for 100 kr. 

To gange i løbet af marts sætter Kultursalonen fokus på begrebet eksistens. Det sker den 8. og 22. marts kl. 19-21, hvor forfatter og cand. theol. Jørn Henrik Olsen vil indlede diskussionen. Prisen for at deltage er 50 kr. pr. gang. Tilmelding og betaling via jornhenrikolsen@gmail.com - mobil 2575 1200. 

Gilleleje og omegn har mange sunde og glade seniorer. Samtidig er der mange, som gør sig tanker om, hvad der skal til for at få et sundt og glad seniorliv. Søndag den 19. marts kl. 14-16 er der mulighed for at møde forfatter, konsulent og jurist Margrethe Kähler til en spændende debat i krydsfeltet mellem paragraffer og psykologi. Der er gratis adgang. Du kan læse mere om dette og andre debatarrangementer her på hjemmesiden kulturhavngilleleje.dk.

Kulturhavngilleleje Seniorer

Fredag den 24. marts kl. 15:00-16:30 kan du møde forfatterne Bertelsen & Schwerdfeger fortælle om arbejdet med deres Brix-triolog "Trojanske heste" - en spændende og actionfyldt historie om, hvor langt magthavere egentlig kan og måske vil gå i kampen for at sikre landets borgere mod terror uden hensyn til retssikkerheden. Anden del af trilogien udkommer samme dag, som forfatterne gæster Kulturhavnen. Der er gratis adgang. 

Når man kender Niklas Schneidermann som flamboyant guitarist i Magtens Korridorer, kan man godt overraskes over stilen, lyden og tilgangen på solodebuten ’RUNAWAY’, der udkom i maj 2016. Men noget af det, han har taget med sig fra MK, er tilgangen til at spille live.  

Hans umiddelbare begejstring for at stå lige der og få lov til at gøre lige det, han allerhelst vil, skinner altid gnistrende klart igennem. Fredag den 31. marts kl. 21:30-23:00 kommer klubscenemiljøet til Kulturhavnen, når Niklas med band giver koncert. Billetterne koster 100 kr. og kan købes på Gilleleje Bios hjemmeside.