MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Bagedysten (julebag) i Kulturhavnen d. 10. december

12. december 2017

2. søndag i advent blev der afholdt bagedyst i Kulturhavn Gilleleje. Der var mange lækre kager og stor interesse for at smage på dem. Der blev både smagt og hyggesnakket, og efter ca. 30 minutter havde de kyndige dommere fundet ud af, hvilke kager, der skulle have de første tre præmier og specialprisen til kager, bagt af børn.

Der blev præmier til alle! For mange af byens butikker havde skænket en gave til arrangementet. Det takker Kulturhavn Gilleleje dem for. Det var med til at gøre arrangementet til en rigtig stor succes.

De kritiske, men retfærdige dommere besluttede sig for, at de italienske julekager (med marcipan) skulle have førsteprisen. Men der var mange andre rigtig gode kager at smage på.

 

Her er 1. og 2. pladsens opskrifter:

1. Præmie: Italienske julesmåkager

250g rå marcipan

175g flormelis

50g pasteuriserede æggehvider

8 groft hakkede Amarenakirsebær

 

1) Ælt marcipan og 75g florsukker sammen.

2) Tilsæt æggehvider lidt ad gangen.

3) Vend de groft hakkede bær i ca. 20g florsukker

Rul små klumper dej i de 80g florsukker i flad skål

Læg dem på bageplade( bagepapir) og tryk dem aflange og ensartede

Bag dem ved 190 grader i 8 til 10 minutter.

Kan opbevares køligt i 4 dage!

 

2. Præmie: Moster Jettes godteklumper

 200g blødt smør

125g flormelis

1 æg

300g mel

150g hakkede nødder

150g hakket mørk chokolade

 

Alt blandes, hviler køligt et par timer

Trilles til små kugler

Sættes på bageplade (bagepapir) med pæn afstand

Bages ved 180 grader i ca. 8 til 10 minutter

 

 Img 0316

Der var 12 forskellige præmier, så ingen deltagere gik tomhændede hjem

Img 0318

Nogle af de gode kager. Vinderkagerne til venstre i billedet

Img 0332

Vinderne af de tre første pladser og specialprisen