MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Fuldt hus til informationsmøde

10. juni 2015

150 interesserede Gilleleje borgere havde onsdag d. 3. juni fundet vej til Glassalen på taget af Super Brugsen i Gilleleje, for at høre om det længe ventede Kulturhus.

Efter en kort introduktion og velkomst ved direktør Lars Corfitzen tog arkitekt Kim Skovhus over. "Det vigtigste projekt i min karriere" kaldte han Kulturhuset og en udfordring der stod ham meget nært. Huset bliver en tæt del af livet i Gilleleje og ansvaret for at formgive et sådan, ligger ham meget på sinde.
 
Huset er har fundet sin form gennem den inspiration arkitekterne har fået på de borgermøder der har været afholdt de seneste år. Arkitekterne har lyttet og fundet hovedessen af de ønsker og behov et Kulturhus i Gilleleje skal have. Huset bliver derfor designet til at være en integreret del af byen, et åbent hus der byder besøgende indenfor. Et foreningernes hus der refererer til sine omgivelser i form og materialer, følelser og fornemmelser. Og ikke mindst et hus man kan føle sig hjemme i. 

Derfor vil huset have store glaspartier der åbner sig mod Søborg Kanal med trælameller foran til afskærmning for solen. Om aftenen og i vintermånederne vil det indvendige lys fylde gadebilledet. Der blev fra salen spurgt om handikapforhold i huset. Handikaprådet og Gribskov Kommune har i samarbejde med Kulturhavn Gilleleje gjort huset fuldt handikapvenligt.

Vejledende 3D visualisering af Kulturhuset set fra Søborg Kanal. Der tages forbehold for ændringer. 3D illustration: Cadwalk

 

Gribskov Kommune

Herefter to Gribskov kommunes borgmester Kim Valentin over.  På kommunens vegne ville han gerne takke for de hårde forhandlinger de havde været igennem med Kulturhavn Gilleleje om Kulturhuset. ”Man kender først hinanden, når man har forhandlet hårdt” nævnte han og så frem til at Kulturhuset bliver en vækststimulator og generator i Gilleleje. Et samlingspunkt for borgere, turister og sommerhusejere og hvor de aktiviteter der i dag foregår i Pyramiden flyttes til Kulturhuset.

Han så desuden frem til at Kulturhavnens sidste etape mod Torvet kunne komme i gang. Det er en meget vigtig del af det samlede projekt og fuldfører visionen der samler Gilleleje fra kystvej til havnefront. 
 

 

 

Byggemodning  
Projektudvikler Michael Nyboe holdt herefter et kort indlæg, hvor han fortalte om det ønskede samarbejde med lokale entreprenører, om at opføre Kulturhuset. Samarbejdet skal sikre en effektiv byggeproces og inddragelse af lokale kræfter. Som på etape 1 skal der piloteres. Der er fundet en mindre støjende proces hvor betonpælene bores ned. Et arbejde der forventes påbegyndt efter sommeren, og som gerne skulle give en åbning af Kulturhuset i december 2016.
 
Kulturhavn Gilleleje vil som på etape 1, løbende inviterer til arrangementer hvor interesserede kan komme ind på byggepladsen og se fremskridtet. Et rejsegilde bliver der selvfølgelig også. Invitationer bliver udsendt via nyhedsbrevet.
 
 
Fonden Kulturhavn Gilleleje
Bestyrelsesformand Lis Hansen fortalte om organiseringen af Fonden. Fonden skal stå for den daglige drift af Kulturhuset, og den kommende bestyrelse skal nu i gang med arbejdet med at få planlagt de aktiviteter, der skal foregå i huset. Til det formål skal Kulturhuset bruge frivillige – masser af frivillige. Biblioteket har tilbudt at stå for at samle alle de frivillige. På mødet blev de 50 fortrykte flyers revet væk.

Hvis du kunne tænke dig at være frivillig i Kulturhuset så tag forbi biblioteket og skriv dig op eller klik her for at sende en mail til Tove Granild.
 
Der vil ved en senere lejlighed blive udsendt et nyhedsbrev med en invitation til at deltage i frivilligarbejdet.

 

Biograf i Kulturhuset
Fra salen kom der spørgsmål om der rent faktisk kommer en biograf i Kulturhuset. Kulturhavn Gilleleje forsikrede de fremmødte om at der ikke er noget Kulturhavnen hellere vil. Samarbejdet med Voksenfilmklubben Gilleleje blev uddybet af formand Annika Johannessen.
 
Foreningen har været med i Styregruppen siden starten. De glæder sig meget til at vise film i Kulturhuset, men de er en lille foreningen. De skal derfor bruge frivillig hjælp til at biografen kan have daglige forestillinger. Foreningen har et stort ønske om at genstarte Børnefilmklubben, som gerne vil vise film i dagtimerne i Kulturhuset.