MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Et Kulturhus bliver til

29. oktober 2014

Det seneste år har Kulturhavn Gilleleje afholdt en serie af møder med husets kommende aktører og brugere. De mange foreninger, klubber og frivillige skal være ryggraden i et attraktivt kulturhus, og møderne har givet en forum for hvordan ønsker, behov og muligheder realiseres. 

På møderne har Kulturhavn Gillelejes rådgivere præsenteret illustrationer, tegninger, idéer og forslag til hvordan huset vil se ud og hvordan det skal fungere i praksis. 

Idéer der bla. er blevet til gennem besøg på Skanderborg Kulturhus, Kulturøen i Middelfart og Tisvilde Bistro & Bio. Fra disse besøg er kommet to væsentlige konklusioner. Den ene er, at det frivillige arbejde der bliver lagt af foreningerne og lokale ildsjæle er fællesnævneren for et Kulturhus. Uden dette intet kulturhus. Kulturhusets interessentskabsgruppe består i dag af:

Kulturhavn Gilleleje A/S, Gribskov Kommune, Gilleleje Museum, Gilleleje Bibliotek, Ellen Marie hjemmet, Voksen Filmklubben i Gilleleje, Handels- og turistforeningen, Restaurant Gilleleje Havn, Visit Nordsjælland, Gilleleje Jazzklub, Pyramidens musikcafé, Café Classic, Smag på Nordsjælland, Gribskov teater, Dramaterne, Kunsterne fra værkstederne i Snedkeriet, Skovhus Arkitekter, Cadwalk og Momentum Research & Development. 

 

Den anden konklusion er et hus der kan imødekomme de behov, som et så stort udvalg af foreninger har. Skovhus Arkitekter er ved at formgive et hus, der som overordnet tema giver rum til både den enkelte de mange. Et hus for alle uanset om man skal en tur på biblioteket for at læse dagens avis, om man skal have en hyggelig frokost med venner i bistroen, eller om man skal en tur i biografen om aftenen.  Et hus hvor der er plads til:  

Film, teater, musik, udstillinger, bistro, café, børneaktiviteter, bibliotek, museum og torvemarked med lokale fødevarer og brugskunst.

  

Kulturhuset vil være en mangeartet oplevelse med et bredt udbud af kulturelle aktiviteter.  I den kommende tid går interessent- og rådgivergruppen i tæt dialog om husets endelig udformning.

 
Hvis din forening eller klub gerne vil deltage i det videre arbejde med Kulturhuset, så skriv endelig til Michael Nyboe på michael.nyboe@kulturhavngilleleje.dk for at være med!

Byggeriet af Kulturhuset forventes påbegyndt februar/marts 2015 med åbning medio 2016. 

 

FOTOGRAFIER FRA SENESTE MØDE I GLASSALEN: