MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Glædelig Jul & Godt Nytår

21. december 2012

2012 har været en begivenhedsrig tid for Kulturhavn Gilleleje. Vi kan nu se tilbage på et år, hvor målsætningerne for Kulturhavnen er blevet indfriet. Med salget til Innovator A/S samt det nu godkendte skitseprojekt for Etape I kan byggeriet starte i det nye år. Etape I indeholder fitnesscenter, butikker, dagligvarebutikker, boliger og lægehus. Der er blevet taget rigtig pænt imod udformningen, og vi ser frem til at Innovator A/S kan komme i gang med byggeriet. 

jul1
Visualisering af Etape 1 fra det indre torv (Skovhus Arkitekter)

Kulturhavn Gilleleje har taget et afgørende skridt for at sætte fokus på kulturområdet. Gribskov Kommune og Kulturhavn Gilleleje har netop indgået forpligtende aftaler om opførelsen af Etape II som vil indeholde biograf, udstillingsområde, kulturbro og café/restaurant. Borgmester Jan Ferdinandsen udtaler: "Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at få en forpligtende aftale med Kulturhavn Gilleleje A/S. En aftale, som gør at kulturen også i praksis bliver en del af kulturhavnen. Nu trækker vi i arbejdstøjet, så vi kan sikre finansiering for vores del af aftalen - biblioteksdelen." Vi glæder os til at komme i gang og vi ser frem til at præsentere vores idéer og skitser i samarbejde med kommunen i løbet af foråret. 

Jul2
Foreløbig idéskitse set fra Snedkeriet (Skovhus Arkitekter)

Med renoveringen af Kedelrummet, som slog dørene op i juni måned, tog Kulturhavn Gilleleje endnu en skridt på vejen mod realiseringen af visionen om Kulturhavn Gilleleje som et kulturelt center i Gilleleje midtby. Siden juni har der været afholdt ikke mindre end to kulturarrangementer om måneden i Kedelrummet med mere end 5.000 besøgende. Alt fra ferniseringer, kunstudstillinger til guitarkoncert, øl-smagning og graffitikunst. 

Jul3
Foto fra Kedelrummets åbning i juni måned.

Interessen for arrangementerne har været stor og ved flere lejligheder havde Kedelrummet fulde huse. Den lokale opbakning til arrangementerne har overgået alle forventninger, og vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle der har mødt op og har været med til at gøre Kulturhavnen levende.

Kunstnerne i Snedkeriet har også haft en spændende år og tankerne og ønskerne bag Snedkeriet er blevet opfyldt. Et aktivt kunstnermiljø med levende værksteder, hvor gæster og besøgende kan se og tale direkte med de udøvende.

 

Jul4
Foto fra en varm sommerdag af Snedkeriets nye gangbro til værkstederne.

Vi ønsker et alle en glædelig jul og et godt nytår og ser frem til endnu et spændende år i Kulturhavn Gilleleje.