MENU
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage sidste nyt fra Kulturhavn Gilleleje.
Hvilke nyheder ønsker du at modtage?

Investor til Etape 1 fundet

19. november 2012

Kulturhavn Gilleleje A/S kan med glæde meddele, at det nu ser ud til, at der er fundet en investor til første etape af Kulturhavn Gilleleje!

 

 etape1_1

Kulturhavn Gilleleje A/S har indgået betinget aftale om salg den første etape til udviklingsselskabet Innovater A/S, som ventes tilvejebragt i løbet af indeværende år. Den første etape omfatter en del af den gamle fjernvarmegrund i Gillelejes bymidte beliggende ud til Kystvejen.

Kulturhavn Gilleleje har gennem længere tid afsøgt markedet for en finansiel samarbejdspartner for opførelse af den første etape, der omfatter dagligvarebutikker med Irma og Fakta, specialbutikker samt sundhedscenter og motionscenter.

Det har ligget Kulturhavn Gilleleje stærkt på sinde at finde den rigtige samarbejdspartner. Gennem Kulturhavnens rådgiver MOMENTUM Research & Development, er udviklingsselskabet Innovater A/S blevet præsenteret for Kulturhavn Gillelejes bestyrelse. Gennem en række indledende møder i efteråret, er vi kommet meget tæt på Innovaters ledelse og har i den forbindelse haft en række meget tætte dialoger om den fortsatte udvikling af vores ambitiøse projekt i Gillelejes bymidte. Fra Kulturhavn Gillelejes side kan vi mærke, at Innovater er det rette selskab til realisering af den første etape.

Innovater A/S er en kendt og respekteret samarbejdspartner med COOP og har gennem samarbejdet etableret mange butikker for COOP landet over til alles tilfredshed.

Som alle formentlig ved, har Kulturhavn Gilleleje arbejdet meget tæt med lokale interessenter lige fra Handelsforeningen, kulturforeninger og ikke mindst Gribskov Kommune om skabelsen af en unik mulighed for Gilleleje. Dette meget tætte samarbejde ønskes videreført med køberen af etape 1 Innovater således, at intentionerne for projektet udføres som planlagt. Innovater har overbevist os om, at denne realisering vil følge de intentioner, som er bearbejdet med Gribskov Kommune og lokale foreninger tilknyttet projektet.

Mange spørger til hvorledes det går med fremdriften af Kulturhavn Gilleleje - kommer det i gang? Hvad skal der være der? Og ja - det kommer i gang! Ved salget af etapen til Innovater, kan processen med projekteringen nu kan påbegyndes af Innovaters rådgivere. Vi forventer således, at Innovater påbegynder byggeriet først i det nye år alt efter hvornår de modtager byggetilladelsen. Mange af Gillelejes borgere er naturligvis utålmodige med opstarten af byggeriet - forståeligt. Men mange glemmer også, at vi faktisk er påbegyndt byggeriet i en anden rækkefølge end oprindelig planlagt - vi startede nemlig med den sidste af de planlagte etaper, hvor Snedkeriet nu er renoveret og huser nu mange af Gillelejes dygtige kunstnere, der med Snedkeriets kunstværksteder har fået en fælles base og identitet! Det gamle fjernvarmeværk har vi også sat i stand og byens nye kultursal Kedelrummet har hen over sommeren og efteråret haft et væld af nye brugere, der har holdt musikarrangementer, galleri og andre sociale eller kulturelle arrangementer.

Ved salget af etape 1 til Innovater, giver det Kulturhavn Gilleleje mulighed for at arbejde med etape 2, der skal indeholde kulturinstitutionerne som bibliotek, museum, kultursale med biograf, teater og musikscene, café og restaurant samt galleriet ud mod kanalen. Anvendelsen af etape 2 skal nøje bearbejdes således Kulturhavn Gillelejes mange interessenter får etableret et kulturbyggeri, der kan anvendes til de mange formål. Vi glæder os derfor til at kunne indkalde de mange foreninger, der har støttet op om projektet fra starten til et møde, hvor vi får drøftet den videre proces igennem.

Vi ser således frem til Innovaters igangsættelse af etape 1 og vil i løbet af kort tid præsentere de nye lejere til etapen.

 

Fakta om etape 1:
Omfang ca. 4.800 m2 samt mulighed for bibliotek og museum i forbindelse med en eventuel sammenbygning med etape 2 (kulturinstitutionerne) Fordeling - arealer er omtrentlige:

- Dagligvarebutikker 2.000 m2 
- Sundhedscenter 600 m2  
- Butikker 300 m2 
- Serviceerhverv 1.300 m2  
- Boliger 600 m2 

 Etape 1 set fra øst
etape1_2

 

Etape 1 set fra syd/Kystvejen
etape1_3 

Etape 1 set fra Kultuhavn Gilleleje
etape1_4